Bauke Bakker gooit al jaren hoge ogen met zijn onnavolgbare combinatie van drummen en zingen. Hij staat niet voor niets bekend als dé zingende drummer van Nederland en omstreken.

 

Bauke werd in 1979 geboren en groeide op in het Achterhoekse dorp Silvolde. Na de middelbare school in Doetinchem en wat omzwervingen langs studies in Utrecht en Arnhem, studeerde hij in 2004 cum laude af aan het conservatorium van Zwolle, hoofdvak drums.

Hij speelde op zijn 12e al in zijn eerste bandjes, en werd al gauw een veelgevraagde speler. Zingen hoorde daar vanaf het begin bij, dat ging als vanzelfsprekend, werd nooit echt over nagedacht. In vrijwel elk bandje drumde én zong hij, en dat is nooit meer veranderd. 

Bauke speelde o.a. met zijn eigen bands Bakzilla!, Soundsurfer en Cool Genius, werd later ook gevraagd als sessiemuzikant voor 16DOWN, Loïs Lane, Krystl, Jeroen van der Boom en allerhande (studio)sessie klussen en televisieprogramma's. Vanaf 2007 is hij vaste begeleider van singer-songwriter Bertolf.

 

Bauke is als drummer/zanger vaste invaller bij de Beatles tributeband The Analogues.

 

De laatste jaren boekte Bauke grote successen met de projectmatige groep Her Majesty, een band die zich in de theaters toelegt op de verschillende stijlen rockmuziek uit de jaren ’60 en ’70. De theatertournees waarin ze Abbey Road van The Beatles belichtten, de tours rondom Crosby, Stills, Nash & Young, en de laatste tour Are You Ready For The Country, over het genre country-rock (denk aan The Byrds, Buffalo Springfield, Poco, The Band, The Eagles), waren een ongekend succes. Her Majesty was en is tevens de huisband van het fantastische theaterspektakel "Hanna van Hendrik"  van actrice Johanna ter Steege, dat in 2019 en in 2022 op Vliegveld Twente speelde voor meer dan 100.000 bezoekers. Her Majesty schreef de muziek.

In 2023 zal op Vliegveld Twente een nieuw theaterspektakel te zien zijn van dezelfde makers, genaamd Vergeten Twentse Lente. Daarbij zal Bauke ook betrokken zijn.

 

Her Majesty zal in het najaar van '23 en het voorjaar van '24 weer de theaters ingaan met een nieuwe muziekvoorstelling genaamd San Francisco City Trip, waarin het publiek zal worden meegenomen naar de geweldig bloeiende muziekscene in het San Francisco van eind jaren '60 / begin jaren '70.  

 

Sinds 2005 is Bauke jaarlijks meerdere keren hoofdgast bij de zogenaamde “Undercover Sessies” in De Hip in Deventer (eerder de Elegast). Het idee was om dan voor één avond in de huid te kruipen van één van je helden. “Gewoon voor de leuk, maakt niet uit als er foutjes worden gemaakt, drankje erbij, gewoon gezellig!” Bauke kreeg meestal 4 van die avonden per jaar. Maar hij tilde het eerder ietwat vrijblijvende format samen met zijn musici en de verschillende combinaties die zij formeerden al gauw naar een zeer hoog niveau, waardoor veel van zijn ooit in Deventer ontstane sessies hun weg vonden naar veel grotere podia en het met recht echte, eervolle “tributes” genoemd mochten worden. De beste voorbeelden daarvan zijn Crosby, Stills, Nash & Young, Supertramp, Fleetwood Mac en Sting & The Police. 

Bauke blijft nog steeds terugkeren als hoofdgast van de Undercover Sessies.

 

De muziek van Sting & The Police speelt Bauke al jaren met zijn fantastische band The Soul Cages, en het werd hoog tijd dat daarmee langs de theaters werd getrokken. Klik op de knop “tour” voor de tourlijst van het voorjaar van ’23. Daar vind je uiteraard ook andere openbaar toegankelijke shows die Bauke speelt.

 

Bauke doet verder natuurlijk allerlei sessiewerk, en is ook te benaderen om een band samen te stellen met topmusici op feesten, bruiloften of evenementen.